ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ euagsa@yahoo.gr




Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σαμαράς και Τσίπρας στα τηλεπαράθυρα(!)

Στα κανάλια μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση καθώς η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους τόσο απέναντι στους δανειστές όσο και στο εσωτερικό σκηνικό.

Σήμερα το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Mega Channel, στην εκπομπή «On Line», της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Ευαγγελάτου, μερικές ώρες μετά τη σύλληψη του μεγαλομέτοχου του καναλιού Λεωνίδα Μπόμπολα. Ο Αλέξης Τσίπρας την επόμενη Δευτέρα το βράδυ θα εμφανιστεί στην εκπομπή «Ενικός», ενώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και θα κλιμακώνεται η σύγκρουση στο εσωτερικό της χώρας.
Στο εν τω μεταξύ η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει μεγάλη επικοινωνιακή-αντιπολιτευτική εκστρατεία παρουσιάζοντας στοιχεία για στελέχη του κρατικού μηχανισμού και υπουργούς, στο πλαίσιο αποδόμησης της αίσθησης της αλλαγής και αξιοκρατίας, θέτοντας θέμα οικογενειοκρατίας και διαφθοράς για την κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην εγχώριο διαπλοκή ξεκινώντας από τα media, όπου ο Χρήστος Σπίρτζης έχει ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης αδειοδότησης της Digea, ζητά από τα κανάλια την καταβολή φόρου ίσου με το 2% του τζίρου τους για τα έτη 2011-2013, ενεργοποιώντας παλαιότερο νόμο και «ξεθάβει» ηχηρά ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ.
Με την υπόθεση του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε 1,8 εκατ., η κυβέρνηση επιχειρεί να εμπεδώσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, επιτυγχάνοντας τη διεύρυνσητ ης κοινωνικής της βάσης και στήριξης, καθώς οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν σε δύσκολο μονοπάτι. Παράλληλα στέλνει μηνύματα τόσο στο εγχώριο πολιτικό-μιντιακό σκηνικό προειδοποιώντας τους παίχτες ότι δεν δέχεται εκβιασμούς, ενώ διαμηνύει στους εταίρους πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και αλλαγή της κουλτούρας.
Η μεγαλύτερη ημέρα που πολέμου αναμένεται να είναι η ερχόμενη Δευτέρα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου επιχειρώντας να παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης και την προσωπική του στάση απέναντι στις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, ενώ δεν αποκλείεται να προβεί και σε αποκαλύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου