ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ euagsa@yahoo.gr




Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Τρίτης

Λευκωσία: Η διαφωνία Ακιντζί – Ερντογάν για τις σχέσεις Τουρκίας - Τουρκοκυπρίων, οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, ο διορισμός δύο ποινικών ανακριτών για το θέμα του Ρ. Ερωτοκρίτου και η αποστολή επιστολών από τράπεζες σε δανειολήπτες είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γέφυρες ρίχνει η Λευκωσία» επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επεξεργασία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία θα εφαρμόσει μονομερώς, μεταξύ των οποίων και η άρση ναρκοπεδίων της Εθνικής Φρουράς.  Αλλού ο «Φ» γράφει ότι ξεκίνησαν χθες οι εκταφές των λειψάνων αντιστασιακών στο δεύτερο ομαδικό τάφο στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ότι στον τάφο πιθανολογείται ότι υπάρχουν λείψανα 24 προσώπων. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι η νέα πολιτική που θα εφαρμόσουν η Τράπεζα Κύπρου και ο Συνεργατισμός είναι η αποστολή επιστολής για καθυστέρηση δόσης δανείου μετά από 30 μέρες για να εξετάζουν πιο γρήγορα δάνεια που μπορεί να καταλήξουν σε μη εξυπηρετούμενα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ορθώνει ανάστημα στον Τ. Ερντογάν!...» και γράφει ότι με ένα τηλεφώνημα στο οποίο επαναδιατυπώθηκαν οι θέσεις των δύο πλευρών αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας – Τουρκοκυπρίων έληξε η χθεσινή πρώτη κρίση στις σχέσεις Ερντογάν – Ακκιντζί. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι δεν γέμισαν δύο δεξαμενές στη Λευκωσία λόγω μη συντήρησής τους και ότι για την έλλειψη νερού ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης θα διατάξει διοικητική έρευνα για απόδοση ευθυνών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε στην ΠΑΣΥΔΥ ότι δεν έχει μείωση μισθών ή συντάξεων αλλά ούτε και αυξήσεις φόρων.
 
Η «Σημερινή» κάτω από τον τίτλο «Νέοι ανακριτές στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε δήλωσή του στη «Σ» ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι αφού αξιολόγησε πλήρως το πόρισμα του ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, έκρινε ότι παρέστη ανάγκη, όπως ληφθεί περαιτέρω μαρτυρία η οποία σχετίζεται με την υπόθεση.  Αλλού γράφει ότι ο Ερντογάν με ένα `συγχαρητήριο τηλεγράφημα` που ήταν περισσότερο μια απειλητική προειδοποίηση να μην περάσει τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας έδειξε τα δόντια το στον Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι χιλιάδες οφειλέτες με καθυστερημένες δόσεις ή μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αρχίσουν από σήμερα να παίρνουν επιστολές από τράπεζες και Συνεργατισμό για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του δανείου τους.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Κίνηση χειραφέτησης από Ακιντζί» γράφει στο κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα ότι το μήνυμα που έστειλαν οι Τ/κ αναδεικνύοντας τον Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της κοινότητάς τους, προέταξε ο νέος Τ/κ ηγέτης στην πρώτη αντιπαράθεση του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας του ότι ζητούμε αμοιβαία σχέση. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι δύο νέοι ποινικοί ανακριτές, οι Σωκράτους και Πελαγία έχουν διοριστεί για συλλογή ενισχυτικής μαρτυρίας με στόχο να «δεθεί» η ποινική υπόθεση εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού γράφει ότι η αναφορά του Δημήτρη Χριστόφια σε δυσκολίες εξεύρεσης λύσης εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, αλλά και δυνάμεων στο εσωτερικό, ε/κ και τ/κ προκάλεσε τη μήνιν το ΔΗΚΟ που επιτέθηκε στον τέως Πρόεδρο για να πάρει ωστόσο «πληρωμένη απάντηση».
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», κάτω από τον τίτλο «Ανάμεικτα μηνύματα καθώς κερδίζει ο Ακιντζί» γράφει ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επαναρχίσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς μετά τη νίκη Ακιντζί και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε χθες πως η νίκη Ακιντζί δίνει ελπίδα πως επιτέλους η Κύπρος θα επανενωθεί  και αναμένεται να προβεί σε κινήσεις αυτή την εβδομάδα όπως πιθανή ανακοίνωση μονομερών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αλλού και κάτω από φωτογραφία από το συμβάν γράφει ότι στον φωτογράφο της εφημερίδας και σε άλλους τεχνικούς τηλεοπτικών συνεργείων που κάλυπταν την διαδήλωσή τους επιτέθηκαν οι κάτοχοι αξιογράφων χθες έξω από τη Νομική Υπηρεσία.  Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει ότι ιδιοκτήτης μπυραρίας στην Πάφο κατάφερε να πιάσει διαρρήκτη το Σάββατο και ότι σύμφωνα με την Αστυνομία ο ύποπτος καταζητείτο επίσης και για άλλη υπόθεση διάρρηξης και βιασμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου